Produkty pro yerba matte (5)

Uzená Pálivá Paprika

Uzená Pálivá Paprika

Benefity: uzená paprika dodává hlubokou a bohatou chuť všem pokrmům. Může být použita místo sladké červené papriky, když chcete přidat pikantní nádech do vašeho jídla, nebo místo kousků kajenského pepře či chilli. Uzená paprika je vyráběna jako ostatní paprikové prášky z paprik, které jsou uzené, sušené a mleté na prášek. Tento proces dodává barvu a chuť. Barva se může pohybovat od lehce červenooranžové po tmavě červenou a chuť může být cokoliv od hořké teplé po sladkou teplou. Použití: uzená paprika se běžně používá v pokrmech jako je guláš, pomalu vařený pokrm z červeného masa se zeleninou, cibulí, bramborami a zakysanou smetanou na vrchu jako finální prvek. Je dobrý nápad zahřát koření s trochou olivového oleje po dobu méně než jedné minuty na nízkém ohni, aby se uvolnila jeho přirozená chuť. Balení: 125g, 250g a sypané
Zelená máta

Zelená máta

Máta peprná má mírně sladkou chuť. Často se používá k boji proti houbám a má pomoci při řešení trávicích problémů, redukovat nevolnost, uvolnit svaly žaludku a považuje se za silný antioxidant. Domníváme se, že pomáhá řešit hormonální problémy u žen a snižuje napětí a tělesný stres. Máta peprná se často používá k ochucení zubních past, ústních vod, žvýkaček a bonbónů.: Sušené listy máty peprné se běžně používají na čaj. Nalijte 1 až 2 čajové lžičky na šálek (250 ml) čerstvě vroucí vody a zakryjte po dobu 8 až 10 minut podle vaší chuti. Kromě toho může být použit s medem a citronem pro zdůraznění chuti. Dalším velmi populárním způsobem, jak používat sušené listy, je kořenění fazolí, čočky a dalších vegetariánských pokrmů, stejně jako pro ozdobu, sosy a polévky. Balení: 125g, 250g a v sypké formě
Růžový pepř

Růžový pepř

Růžový pepř není pravý pepř jako černý, bílý nebo zelený. Zrna růžového pepře, také nazývaná zrna růžového pepře, jsou bobule z pepřovníku peruánského (brazilského). Tento strom patří do rodiny sumaku a kešu. Nachází se v Brazílii, Paraguayi, Argentině a v Kalifornii, na Floridě, v Texasu a v Arizoně. Chuť růžového pepře je podobná chuti černého pepře, ale s ovocným dozvukem a není tak silná a pálivá jako "pravá" pepřová zrna. Růžový pepř dodává jedinečnou chuť sýrům, drůbeži a rybám. Vzhledem k aroma Balení: 125g, 250g a volně
Bazalka

Bazalka

Sušené listy bazalky mají příjemnou, jemnou a teplou vůni a mírně pikantní chuť. Bazalka je bylinka z rodiny máty. Někteří lidé ji používají na nachlazení, bolesti hlavy, zadržování vody a problémy s ledvinami. V bylinné medicíně se čaj z bazalky používá matkami, které kojí, k podpoře mateřského mléka a zvýšení prokrvení. V některých kulturách listy bazalky zmírňují svědění a otoky způsobené hmyzem. : Sušená bazalka se používá k ochucení různých druhů masa, ryb, salátů a omáček. Čaj z sušené bazalky se běžně používá jako povzbuzující bylinkový čaj. Nalijte 2 čajové lžičky sušené bazalky na šálek (250 ml) s vroucí vodou a zakryjte na 4 až 8 minut podle vaší chuti. Používá se jako základ pro pesto a dodává výraznou chuť salátům, těstovinám, pizzám a dalším pokrmům. Balení: 250g, 500g a v sypané formě
Tymián

Tymián

Tymián je aromatická a zemitá bylina, která roste v Evropě a je široce používána pro čaj a vaření. První Sumerové začali používat tymián jako protizánětlivý produkt před přibližně 5000 lety. Později ho Řekové začali používat jako koření ve svých pokrmech. Bylina byla v antickém Řecku velmi populární jako symbol elegance, odvahy a silného afrodiziaka. V antickém Římě se bojovníci koupali ve vodě aromatizované tymiánem, protože tuto bylinu spojovali s odvahou a silou. Věřili, že voda s tymiánem jim přinese vítězství. Tymián je pravidelně přidáván do ústních vod a zubních past, aby se snížil zubní plak a zlepšila ústní hygiena. Je také používán jako ingredience v kapkách a bylinných lécích proti kašli, aby pomohl bojovat proti viru zodpovědnému za chřipku a nachlazení. Bylina je také používána Balení: 250g, 500g a v sypané formě.